Opvoed kwaliteitenspel

Pedagogisch
kwaliteitenspel

Als je bewust wordt van je (opvoed)kwaliteiten, kom je in je kracht.

Gesprekken over ouderschap en opvoedschap zijn vaak oppervlakkig en ongemakkelijk.

We zijn geneigd om meer te praten over de problemen en alles wat er niet goed gaat in plaats van wat er wel goed gaat. Het gevolg is dat problemen extra groot lijken en gesprekken vaak als zwaar worden ervaren. Het is moeilijk om een probleem vanuit een probleem op te lossen.

Het versterken van de ‘eigen kracht’ is een van de belangrijkste uitgangspunten tegenwoordig, maar dit daadwerkelijk vormgeven blijkt in de praktijk nog een hele uitdaging. Want op het moment dat er gesprekken komen over iemands functioneren, zijn het vaak toch de problemen die de boventoon voeren.  

In 2017
genomineerd
voor
de Bert Prinsenprijs

Aanstormend pedagogisch talent met een veelbelovend vernieuwend initiatief in de opvoedondersteuning. lees meer >

Merk jij in de werk dat je:

  • graag diepgang wilt in het gesprek over opvoeden of ouderschap, maar dat gesprekken meestal oppervlakkig blijven?
  • graag het zelfvertrouwen van de ouder of pedagogisch professional wilt versterken, maar dat dit in de praktijk nog best moeilijk is?
  • graag de ander inzicht wilt geven de in de huidige (opvoed) situatie, maar nu vooral zelf hard aan het werk bent?
  • graag de professional of ouders op een ontspannen manier wil laten reflecteren op een situatie, maar merk je weerstand?
  • graag met in gesprek wilt over de positieve kanten in opvoeding (of ouderschap), maar dat het in de praktijk vooral over de problemen gaat?

Het Opvoedkwaliteitenspel & Pedagogisch kwaliteitenspel

Om op een andere manier iemand te begeleiden heeft Inkura een vernieuwende methodiek ontwikkeld: het Opvoedkwaliteitenspel en het Pedagogisch kwaliteitenspel. Door deze methodieken komt er gemakkelijk een gesprek op gang over de kwaliteiten en mogelijkheden die de ouder of pedagogisch professional bezit. Het zijn twee krachtige oplossingsgerichte methodes om uit te vinden wat zij belangrijk vinden, wat de kwaliteiten zijn en hoe ze deze nog beter kunnen benutten. Iemand wordt zich (weer) bewust van zijn mogelijkheden en krijgt hierdoor weer zelfvertrouwen. Er worden oplossingen gezocht die echt bij iemand passen. Dit blijkt in de praktijk zeer effectief.

Het Opvoedkwaliteitenspel is een uitstekende oplossingsgerichte methode, waarmee ouders bewust worden van hun kwaliteiten. (Week van de Opvoeding)

Jeugd en gezinsprofessionals

Het Opvoedkwaliteitenspel is een praktische gesprekstool voor professionals om ouders te helpen bij problemen in de opvoeding.

lees meer >

Onderwijs, supervisie en kinderopvang

Het Pedagogisch kwaliteitenspel is een oplossingsgerichte coachings-tool om met een pedagogisch professional te onderzoeken waar zijn of haar krachten liggen.
lees meer >

Training en Coaching

Inkura geeft trainingen aan professionals en leerkrachten die werken met ouders met opvoedvraagstukken.
lees meer >