Ervaringen

Heb je ervaring met het opvoedkwaliteitenspel en/of de training van Inkura? Laat je ervaring achter (onderaan de pagina) en inspireer anderen!

25 antwoorden
 1. Tiny Bouw (opvoedadviseur)
  Tiny Bouw (opvoedadviseur) zegt:

  Vorig jaar heb ik bij jou een training gevolgd het Opvoedkwaliteitenspel. Ik gebruik het spel regelmatig, zowel in begeleiding van ouders als bij een Centering groep bij de verloskundigen. Daar schuif ik maandelijks aan over het thema ouderschap. Erg leuk wat je dan kunt bespreken met de aanstaande ouders. Bijvoorbeeld de vraag: welke kwaliteiten heb jij zelf en zou je graag door willen geven aan jouw baby. Hierdoor komen leuke gesprekken op gang.

  Beantwoorden
 2. Elise Riune Persoonlijk begeleider GGZ Zuidplas,
  Elise Riune Persoonlijk begeleider GGZ Zuidplas, zegt:

  Wat een slim idee zo’n spel! Een slimme manier om verdieping te zoeken over een onderwerp die gevoelig kan zijn voor gezinnen, het opvoeden. Ik werk in de GGZ en ben al gewend om te werken op de gezonde kant van de ziektebeeld. Met dit spel is precies hetzelfde zitten op de gezonde kant van de ouders, wat zij al in huis hebben en ze inzicht maken wat zij kunnen! Manier van cursus geven was ook erg fijn! ik kijk uit naar de vervolgtraining!

  Beantwoorden
 3. Mascha van Leuven
  Mascha van Leuven zegt:

  Wat een leuke training rondom het opvoedkwaliteitenspel heb ik bij jou gevolgd! Vooral door het met elkaar te doen, ervaar je meteen wat dit spel voor meerwaarde kan hebben binnen het werk met ouders. Het was een fijne groep om dit mee te oefenen en ook de locatie was super! Ik kijk uit naar de vervolgtraining in maart!

  Beantwoorden
 4. Michel Feller (pedagogisch hulpverlener)
  Michel Feller (pedagogisch hulpverlener) zegt:

  Vorige jaar(2017) heb ik de basis training gevolgd bij Ingrid en dit jaar (2018) heb ik de vervolgtraining gevolgd. Ik zie een meerwaarde in de vervolgtraining omdat een ieder al wat praktijkervaring heeft opgedaan met het opvoedkwaliteitenspel. Dit was tenminste in “mijn” groep zo. Je merkt dit terug in de vervolgtraining. Je kunt elkaar tips en adviezen geven en je kan je kennis delen. Hierdoor zijn er interessante “nieuwe” manieren gevonden/bedacht over het inzetten van het spel. Ook de werkvorm is prettig door samen te oefenen kun je dingen “uitproberen” en kun je elkaar hier feedback opgeven. Dit sluit voor mij goed aan bij de dagelijkse praktijk. Ingrid leidt deze training(en) op een prettige, veilige manier. Er is voldoende ruimte voor openheid, bespreken wat je bezig houdt en waar je tegen aanloopt in de dagelijkse praktijk. Ook geeft Ingrid tips die zij uit haar eigen werk meeneemt naar de training.

  Beantwoorden
 5. Corina Linssen (coordinator opvoedwinkel Aruba)
  Corina Linssen (coordinator opvoedwinkel Aruba) zegt:

  Ik heb 24 mei 2018 de training opvoedkwaliteitenspel gevolgd. Het was een hele fijne groep, we hebben veel ervaringen uitgewisseld door het spel op verschillende manieren te spelen. Het was voor mij extra prettig en nuttig omdat ik al lange tijd buiten Nederland woon, heerlijk om weer eens te praten met deskundingen van en over ervaringen in het ‘Nederlandse opvoedingsland’. Ik zal het spel zeker gaan inzetten in onze dagelijkse praktijk waar we opvoedondersteuning bieden middels individuele sessies maar ook groepssessies. Ingrid hartelijk dank voor jouw profesionele leiding tijdens deze training, je hebt een super middel ontwikkelt wat meteen te gebruiken is in de praktijk. Succes verder

  Beantwoorden
 6. Simone Timmers (jeugdverpleegkundige)
  Simone Timmers (jeugdverpleegkundige) zegt:

  Hallo Ingrid, Vorig jaar heb ik samen met mijn collega Yvonne, de trainingsdag gevolgd om te gaan werken met het opvoedkwaliteitenspel. In Etten-Leur zijn we een pilot gestart. We hebben een workshop opgezet waarin een stuk opvoedinformatie (opvoedvaardigheden) aan bod komt en waarin we de ouders met elkaar het opvoedkwaliteitenspel laten spelen. Het wordt super positief ontvangen. We dachten dat je het leuk zou vinden om terug te horen hoe we ermee aan de slag zijn gegaan. Simone Timmers Jeugdverpleegkundige GGD-West Brabant

  Beantwoorden
 7. Ledia Bagijn (Welzijn)
  Ledia Bagijn (Welzijn) zegt:

  In Nijmegen hebben we met 6 collega’s van welzijnsorganisatie ‘Bindkracht10’ de training van het Opvoedkwaliteitenspel van Ingrid gevolgd. Verschillende werkvormen werden uitgelegd en geoefend. Hoe je het spel met zowel een grote, kleine groep of individueel kan uitvoeren. We werden er enthousiast door en er kwamen mooie gesprekken tot stand. Nu was het vooral het even zelf mogen ervaren, dus we kijken nu al uit naar de mooie gesprekken die we straks met ouders gaan voeren. De training is door ons goed ontvangen en we kijken uit naar het vervolg van de training..

  Beantwoorden
 8. Angela Stolting (kindercoach)
  Angela Stolting (kindercoach) zegt:

  Pas geleden het ik een training (basis opvoedkwaliteitenspel) bij Ingrid gevolgd. Wat heb ik genoten van haar professionele rustige houding. We kregen informatie en mochten daarna gelijk aan de slag met het spel. En juist op deze manier ervarend leren werkt voor mij heel goed. Tussendoor kregen we van Ingrid op respectvolle manier feedback, wat bij mij weer nieuwe inzichten deed ontstaan. Ik zal het spel in mijn praktijk vooral inzetten met tieners en ouders. Het is voor mij namelijk een geweldige tool gebleken om op ontspannen manier al vrij snel met ouders in een positieve sfeer te komen, waarbij ouders weer in hun kracht komen door hun kwaliteiten volop te benutten. Ik ga de vervolgtraining ook zeker volgen.

  Beantwoorden
 9. Ottelien de Wit (maatschappelijk werk Libranet)
  Ottelien de Wit (maatschappelijk werk Libranet) zegt:

  Ik heb inmiddels al een aantal keer gewerkt met het kaartspel en vind het een zeer toegankelijk middel om ouders te laten vertellen en het verhaal bij hen te laten. Ik merk dat ouders middels de kaarten zelf tot bepaalde conclusies of oplossingen komen. Tijdens de workshop vond ik het leuk om met collega’s van diverse werkvelden ervaring uit te wisselen en de diverse spelvormen te oefenen.

  Beantwoorden
 10. Dena (sociaal team gemeente Montferland)
  Dena (sociaal team gemeente Montferland) zegt:

  De training heb ik als zeer prettig ervaren. Ingrid staalt veel positiviteit uit dat ze kan overbrengen op de groep. Het opvoedkwaliteitenspel geeft me naast de positieve methode beeldcoaching in gezinnen meer mogelijkheden om ouders in hun kracht te zetten. Ik heb er veel zin in om het spel in de praktijk te brengen zowel bij ouders thuis als tijdens een workshop op een ouderavond.

  Beantwoorden
 11. Regien van Deelen (buurtplein Doetinchem)
  Regien van Deelen (buurtplein Doetinchem) zegt:

  De workshop heb ik als prettig en leerzaam ervaren. Goed om het spel in de praktijk te gaan gebruiken. De methodiek kan ik inzetten daar waar veel problemen zijn, door juist te benoemen wat goed gaat. Ingrid was als trainer duidelijk en vriendelijk.

  Beantwoorden
 12. Marieke Bremer (GGD Gelderland-Zuid)
  Marieke Bremer (GGD Gelderland-Zuid) zegt:

  Een erg leerzame workshop. Op een mooie eenvoudige manier de diepte in kunnen gaan met ouders met een positieve inslag. Ouders hierdoor in hun kracht zetten, waardoor dit ten goede komt rondom de opvoeding. Fantastisch middel. Ontzettend bedankt Ingrid, heel prettig werkbaar ook.

  Beantwoorden
 13. Leonie reumers (time in training)
  Leonie reumers (time in training) zegt:

  Vandaag een workshop gevolgd bij Ingrid met/over het opvoedkwaliteitenspel. Ik ben al 30 jaar werkzaam in de opvoedondersteuning en het bracht me precies wat ik ervan hoopte en verwachtte: veel inspiratie en energie die ik weer in kan zetten in contact met individuele ouders maar vooral ook in groepen. Ouders weten namelijk heel veel zelf al, maar realiseren zich dat onvoldoende. Met deze tool kan ik ze helpen dit op een speelse manier (weer) te gaan zien. Bedankt Ingrid!

  Beantwoorden
 14. Marianne van Dijk (CJG Barneveld)
  Marianne van Dijk (CJG Barneveld) zegt:

  Vorige week de workshop van het opvoedspel bijgewoond. Het is was inspirerend en heeft nieuwe ideeën gegeven om creatief met ouders in gesprek te gaan over opvoeden vanuit een heel positieve insteek. Het geeft veel variatiemogelijkheden waardoor het meerdere malen ingezet kan worden. Aantrekkelijke lay out waarbij ook met laaggeletterde cliënten rekening is gehouden.

  Beantwoorden
 15. Mirjam Vlaanderen (Swazoom)
  Mirjam Vlaanderen (Swazoom) zegt:

  Na het volgen van een geslaagde workshop op 28 oktober ben ik enthousiast om het opvoedkwaliteitenspel in de praktijk als ouderconsulent te gaan gebruiken. Het enthousiasme van Ingrid is aanstekelijk en haar deskundige begeleiding tijdens de workshop, met afwisseling in werkvormen en ruimte voor zowel uitwisseling met de andere deelnemers als voor ruimte voor toepassingen van het spel, biedt een goede basis om het spel zelf in te zetten. Allemaal dank voor de inspiratie.

  Beantwoorden
 16. Nicole de Geest (gezinscoach)
  Nicole de Geest (gezinscoach) zegt:

  De workshop was professioneel neergezet door Ingrid. Een stukje theorie en vervolgens een groot gedeelte praktijk gericht. Dit maakt dat je goed met elkaar kunt bekijken hoe je het spel kan toepassen in de praktijk en ook van elkaar kunt leren. Wat mij erg aanspreekt in dit spel is: de vrolijke kleuren van de kaartjes en door ouders in hun kracht te zetten door het oplossingsgerichte werken. Heel erg mooi!

  Beantwoorden
 17. Petra (Gezins- en opvoedcoach)
  Petra (Gezins- en opvoedcoach) zegt:

  De workshop vond ik leuk omdat je letterlijk ervaart wat het spel kan doen. Ik heb handreikingen gekregen om het spel in te zetten. Ook konden we tijdens de workshop brainstormen en borrelde er ideeën naar boven. Het opvoedkwaliteitenspel is makkelijk te gebruiken en ziet er vrolijk en uitnodigend uit. Dank je wel Ingrid

  Beantwoorden
 18. Tineke Botterop (kindercoach)
  Tineke Botterop (kindercoach) zegt:

  Complimenten Ingrid, voor het uitdenken en vormgeven van jouw mooie opvoedkwaliteitenspel. Want als er iets belangrijk is, is het dat we mensen weer krachtig maken! Minder focus op de problemen en kijken naar wat wel goed gaat. En leuk om te zien dat je het op meerdere manieren in kunt zetten en er ook de diepte mee in kan gaan, top! Ik ga het zeker inzetten in mijn praktijk. Mijn visie is dat verbinding maken met je klant essentieel is voor het vertrouwen. Dit spel is een manier om op een laagdrempelige manier snel in contact te komen met de ander.

  Beantwoorden
 19. Hilde Broekhuizen (ambulante gezinsbegeleider)
  Hilde Broekhuizen (ambulante gezinsbegeleider) zegt:

  Met het opvoedkwaliteitenspel ga je van willen oplossen naar ouders oplossingsgericht laten denken. De workshop vond ik erg verzorgd. Het was leuk om uit te wisselen met elkaar en bewust te worden van patronen. Leuk om eerst zelf te ervaren hoe het is om het spel te doen.

  Beantwoorden
 20. Ans Hoffman (leerkracht),
  Ans Hoffman (leerkracht), zegt:

  De kaartjes zijn een mooie aanvulling om gerichter met ouders in gesprek te komen. De workshop geeft een meerwaarde omdat je moet ‘leren’ open en positieve vragen te stellen en niet te oordelen.

  Beantwoorden
 21. Figret Hexpoor (jeugdverpleegkundige)
  Figret Hexpoor (jeugdverpleegkundige) zegt:

  De workshop was super goed georganiseerd. Het zelf ervaren heeft een meerwaarde en laat zien dat het werkt. Het maakt oplossingsgericht werken praktisch. Het was leuk om te oefenen en te horen van elkaar hoe je er op verschillende manieren inhoud aan kan geven en ook aan de teksten op de kaartjes.

  Beantwoorden
 22. Hélène van de Vijver (kindercoach)
  Hélène van de Vijver (kindercoach) zegt:

  Super goede aanvulling op de kindercoachpraktijk. Talloze mogelijkheden om de kaartjes te gebruiken. Bijvoorbeeld als ouders niet goed weten hoe te reageren tijdens een driftbui van hun kind, je kunt de ouders vragen welke kwaliteit ze zouden willen gebruiken tijdens zo’n situatie. Zoek ook naar kwaliteiten die ouders al uit zichzelf bij zichzelf herkennen en nog veel meer mogelijkheden. Raak op een andere wijze in gesprek met ouders. Empowerment puur sang. Ook een aanrader voor allerlei andere beroepsgroepen die werken met kinderen en ouders, denk aan jeugdgezondheidszorg, leerkrachten, maatschappelijk werk, opvoedondersteuners enzovoort. Doe de workshop en speel mee!

  Beantwoorden
 23. Anuschka Houwen-Pateman (coach)
  Anuschka Houwen-Pateman (coach) zegt:

  Gisteren heb ik de licentieworkshop van het “opvoedkwaliteitenspel” gevolgd bij Inkura. Wat een mooie tool om in te zetten in mijn praktijk! Fijn om aan de hand van het spel handvatten te krijgen om op een positieve manier met ouders/opvoeders in gesprek te gaan over de opvoeding van hun kind. Ingrid is een echte professional die weet waar ze het over heeft. Haar jarenlange werkervaring met opvoedkundige vraagstukken komt goed naar voren bij het geven van de workshop. Je kunt met allerlei vragen bij haar terecht en ze schetst een helder beeld van de diverse mogelijkheden van het spel. Het spel is ook goed in te zetten bij echtscheidingssituaties. Echte een aanrader voor professionals die veel met kinderen en ouders werken.

  Beantwoorden
 24. Ingrid Waser (jeugdverpleegkundige GGd regio Utrecht)
  Ingrid Waser (jeugdverpleegkundige GGd regio Utrecht) zegt:

  Ik heb zo’n ontzettend leuke ochtend gehad samen met het spel. Wauw, hoe de ouders actief waren, mede dankzij jouw kaarten! Dit is altijd mijn doel, dat ik zo weinig mogelijk zeg en dat ouders merken dat ze met elkaar veel kennis in huis hebben. Ouders willen meer van dit!

  Beantwoorden
 25. Yvonne Hopma (maatschappelijk werk Welzin)
  Yvonne Hopma (maatschappelijk werk Welzin) zegt:

  Een tijdje geleden heb ik het opvoedkwaliteitenspel gebruikt in de ouderbijeenkomst van Billy Boem. Wij hebben het toen aan het einde van de bijeenkomst gedaan. Het was verassend en leuk hoe anders het is als ouders iets positiefs over zichzelf kunnen vertellen. We merkten hoe snel zij in “wat niet goed gaat” zitten. Daarom was het leuk om als afsluiting te gebruiken. Ouders waren ook enthousiast. Het enige minpuntje was, dat we iets te weinig tijd hadden genomen om er uitgebreider op in te gaan. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.