Coaching en training voor professionals

Wil jij als professional je verder ontwikkelen? Inkura geeft coaching en training aan diverse jeugdprofessionals, leerkrachten en kinderopvang.  De trainingen worden gegeven door Ingrid Diepstraten. Lees meer over Ingrid >

Coaching.

Individuele coaching of teamcoaching.
Inkura begeleidt professionals in persoonlijke ontwikkeling en versterken van competentie. Gezamenlijk gaan we opzoek naar jouw mogelijkheden en krijg je inzichten in wat voor jou belangrijk is.

Video-coaching in de kinderopvang en onderwijs.
Coach jij zelf pedagogisch medewerkers en zou jij gebruik willen maken van video? Dat is een dienst van Inkura. Ingrid heeft de opleiding bij het AIT (associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling) gedaan. Ze kan worden ingezet als video-hometrainer/ video-interactiebegeleider. Een korte, krachtige en onafhankelijke inzet.
Wil jij weten hoe dat aanvullend zou kunnen zijn op jouw eigen dienstverlening? Neem dan contact op!

Training

Inkura verzorgt als freelancer verschillende trainingen voor zorg, welzijn en jeugd.
Opdrachtgevers zijn onder andere de NSPOH, als spreker op verschillende congressen, actief ouderschap en September onderwijs. Daarnaast verzorgt Ingrid ook trainingen voor de zorginstelling Careyn.

Thema’s waar trainingen over verzorgd kunnen worden zijn:

 • Ouderschap
 • Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond en nieuwkomers
 • Droog slapen kan je leren
 •  Kind en emoties
 • Communicatietrainingen

Het versterken van ouders en professionals.
Wil je binnen je organisatie aandacht besteden aan het samenwerken en versterken van professionals en/of ouders. Hierin is Inkura specialist. Graag maken we een aanbod op maat.

Graag bieden we een trainingen op maat aan en gaan graag in overleg over de mogelijkheden.

Intervisie:

Als jeugd- en gezinsprofessional heb je een pittige baan, waarbij vaak veel verantwoordelijkheid wordt gevoeld voor het welbevinden van ouders en kinderen. Je staat regelmatig voor dilemma’s en kan voor diverse vragen komen te staan. Merk jij dat het bijvoorbeeld bij een bepaalde ouder niet goed lukt om aan te sluiten? Vind je het lastig om tot de kern te komen in een gesprek? Voelt een situatie niet goed, maar kan je er de vinger niet opleggen wat de oorzaak is?

Dan is het heel fijn om deze dillema’s te bespreken en input te krijgen van vakgenoten. Daarom gaat Inkura met online intervisie starten om van en met vakgenoten uit andere organisaties te leren. Steeds weer merk ik hoe waardevol de kruisbestuiving is en dat het aanzet tot een andere manier van denken.
Ik wil je uitnodigen om deel te nemen aan een gratis intervisiebijeenkomst om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Na deze bijeenkomst kun je beoordelen of het je voldoende heeft gebracht en je een serie wilt volgen.

Als je een serie wilt gaan volgen dan ziet dit er als volgt uit:

 • De groepsgrootte zal uit 4 tot 7 jeugd professionals bestaan.
 • Een serie bestaat uit 7 bijeenkomsten.
 • 1x per 6 weken komen we online bij elkaar voor intervisie van ongeveer 1 uur a 1,5 uur. Een effectieve manier van leren die weinig tijdsinvestering vraagt.
 • Per keer is er 1 casusinbrenger, deze wordt van te voren met mij voorbereid.
 • De investering is €18,95, – per keer (ex. btw) en bij de serie van 7 betaal je maar voor 6 keer.
 • De intervisie bijeenkomsten kunnen opgevoerd worden voor punten bij de SKJ.

Mocht jij enthousiast zijn en je willen opgeven voor de eerste keer bijeenkomst? Stuur dan een mail naar info@inkura.nl

Wat is er nodig?

Samen met de opdrachtgever overleggen we welk resultaat beoogd wordt en kijken wat nodig is om dat te bereiken. Op deze manier kan voor elke organisatie een training op maat ontworpen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op >

“Ingrid geeft op een respectvolle manier feedback, wat bij mij weer nieuwe inzichten deed ontstaan”.
(Angela Stolting, kindercoach)