(Video)coaching en training

Wil jij als professional je verder ontwikkelen? Inkura geeft coaching en training aan diverse jeugdprofessionals, leerkrachten en kinderopvang.  De trainingen worden gegeven door Ingrid Diepstraten. Lees meer over Ingrid >

Coaching.

Individuele coaching of teamcoaching.
Inkura begeleidt professionals in persoonlijke ontwikkeling en versterken van competentie. Gezamenlijk gaan we opzoek naar jouw je mogelijkheden en krijg je inzichten in wat voor jou belangrijk is.

Video-coaching in de kinderopvang en onderwijs.
Coach jij zelf pedagogisch medewerkers en zou jij gebruik willen maken van video? Dat is een dienst van Inkura. Ingrid heeft de opleiding bij het AIT (associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling) gedaan. Ze kan worden ingezet als video-hometrainer/ video-interactiebegeleider. Een korte, krachtige en onafhankelijke inzet.
Wil jij weten hoe dat aanvullend zou kunnen zijn op jouw eigen dienstverlening? Neem dan contact op!

Training

Inkura verzorgt als freelancer verschillende trainingen voor zorg, welzijn en jeugd.
Opdrachtgevers zijn onder andere de NSPOH, als spreker op verschillende congressen, actief ouderschap en September onderwijs. Daarnaast verzorgen we ook trainingen zorginstelling Careyn.

Thema’s waar trainingen over verzorgd kunnen worden zijn:

 • Ouderschap
 • Oplossingsgerichte intervisie
 • Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond en nieuwkomers
 • Droog slapen kan je leren
 • Gespreksleider
 • Communicatietrainingen.

Het versterken van ouders en professionals.
Wil je binnen je organisatie aandacht besteden aan het samenwerken en versterken van professionals en/of ouders. Hierin is Inkura specialist. Graag maken we een aanbod op maat.

Graag bieden we een trainingen op maat aan en gaan graag in overleg over de mogelijkheden.

Overige workshops:

 • (H)erken je kwaliteiten, voor teams die vol passie met kinderen en/of gezinnen werken.
  Willen jullie als team meer verbinding, leren van elkaar en een nóg betere samenwerking hebben? Dat is deze training echt wat voor jullie.

  Tijdens deze training gaan jullie als team opzoek naar zowel de persoonlijke als de teamkwaliteiten. Je wordt je bewust van de kwaliteiten die er al in huis zijn en jullie kijken hoe deze nog beter kunnen worden ingezet.
  Hierdoor ontstaat er een positieve sfeer, komt er meer begrip voor elkaar en zal er een betere samenwerking ontstaat.
  Daarnaast komt het gesprek over opvoeden en begeleiden van kinderen en/of ouders opgang, zodat je als professionals van elkaar kunnen leren. Juist door te vertellen wat er al goed gaat inspireer je elkaar en door te vertellen hoe je het aanpakt kom je als team op een lijn.
  Tijdens deze workshop kunnen verschillende thema’s aan de orde komen, je kan denken aan ouderbetrokkenheid, verschillende opvoedthema’s of juist de samenwerking met elkaar.

 • Kinderen en emoties: een praktische workshop over emoties bij kinderen. 
  Emoties horen bij ons  als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven. Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken. Daarom is het belangrijk dat we kinderen leren om met emoties om te gaan.
  Tijdens deze bijeenkomsten krijg je handvatten aangereikt en verwerf je inzicht in de emoties van kinderen, zodat je met meer begrip en compassie kunt reageren. Tevens leer je hoe je een kind kunt helpen bij het leren hanteren van emoties.

  In de training van  1,5 uur leert je:
  – De werking en functie van emoties
  – Leren (h)erkennen van emoties bij kinderen
  – Kinderen leren met emoties om te gaan
  – Hoe je kinderen hierin te begeleiden.

  Verdiepingstraining van 3x 2,5 uur leer je:
  – Interpreteren van en omgaan met emoties
  – Leren omgaan met angst en verdriet van een kind
  – Werken aan het zelfvertrouwen van een kind

  Na het volgen van deze training heb je als professional inspiratie om ook met ouders te kunnen werken op het gebied van kinderen en emoties.

Wat is er nodig?

Samen met de opdrachtgever overleggen we welk resultaat beoogd wordt en kijken wat nodig is om dat te bereiken. Op deze manier kan voor elke organisatie een training op maat ontworpen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op >

“Ingrid geeft op een respectvolle manier feedback, wat bij mij weer nieuwe inzichten deed ontstaan”.
(Angela Stolting, kindercoach)