Training
‘Versterk ouders online’.

Ben jij als hulpverlener of begeleider ook aan het zoeken hoe je online ouders kunt versterken?
Inkura geeft een training voor professionals die online met ouders in gesprek zijn.
Tijdens deze 2 uur durende training krijg je handvaten hoe je ouders kan versterken en hoe je ouders bewust maakt wat hun hulpbronnen zijn en wat hun op de been houdt. Op het moment dat ze zich hier van bewust worden, zullen ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen en deze kwaliteiten weer praktisch toepassen in hun gezin. We gaan in gesprek over ouderschap en wat een ouder van jou nodig heeft om zelf verder te kunnen. Daarnaast ontvang je ook tips voor ouders om meer rust en stabiliteit in het gezin te creëren.

Deze training is oa geschikt voor ouderbegeleiders, gezinscoaches, jeugdhulpverleners, jgz en psychologen. Maar ook zeker geschikt voor professionals uit het onderwijs en kinderopvang.

Om deel te nemen aan de training is de investering €99,- (ex btw). Mocht je na de coronatijd willen deelnemen aan de training (open-inschrijving) Opvoedkwaliteitenspel of Pedagogisch kwaliteitenspel, ontvang je €40,- korting. Heb je al een training gevolgd? Ook dan krijg jij de korting!
Wil je aanmelden, meer weten of komt een ander moment beter uit, laat dat weten door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@inkura.nl

Training

Inkura verzorgt als freelancer verschillende trainingen voor zorg, welzijn en jeugd.
Opdrachtgevers zijn onder andere de NSPOH, als spreker op verschillende congressen, actief ouderschap en September onderwijs. Daarnaast verzorgt Ingrid ook trainingen voor de zorginstelling Careyn.

Thema’s waar trainingen over verzorgd kunnen worden zijn:

 • Ouderschap
 • Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond en nieuwkomers
 • Droog slapen kan je leren
 • Kind en emoties
 • Communicatietrainingen.

Het versterken van ouders en professionals.
Wil je binnen je organisatie aandacht besteden aan het samenwerken en versterken van professionals en/of ouders. Hierin is Inkura specialist. Graag maken we een aanbod op maat.

Graag bieden we een trainingen op maat aan en gaan graag in overleg over de mogelijkheden.

Intervisie

Als jeugd- en gezinsprofessional heb je een pittige baan, waarbij vaak veel verantwoordelijkheid wordt gevoeld voor het welbevinden van ouders en kinderen. Je staat regelmatig voor dilemma’s en kan voor diverse vragen komen te staan. Merk jij dat het bijvoorbeeld bij een bepaalde ouder niet goed lukt om aan te sluiten? Vind je het lastig om tot de kern te komen in een gesprek? Voelt een situatie niet goed, maar kan je er de vinger niet opleggen wat de oorzaak is?

Dan is het heel fijn om deze dillema’s te bespreken en input te krijgen van vakgenoten. Daarom gaat Inkura met online intervisie starten om van en met vakgenoten uit andere organisaties te leren. Steeds weer merk ik hoe waardevol de kruisbestuiving is en dat het aanzet tot een andere manier van denken.
Ik wil je uitnodigen om deel te nemen aan een gratis intervisiebijeenkomst om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Na deze bijeenkomst kun je beoordelen of het je voldoende heeft gebracht en je een serie wilt volgen.

De serie zal er als volgt uitzien:

 • De groepsgrootte zal uit 4 tot 7 jeugd professionals bestaan.
 • Een serie bestaat uit 7 bijeenkomsten.
 • 1x per 6 weken komen we online bij elkaar voor intervisie van ongeveer 1 uur a 1,5 uur. Een effectieve manier van leren die weinig tijdsinvestering vraagt.
 • Per keer is er 1 casusinbrenger, deze wordt van te voren met mij voorbereid.
 • De investering is €15,95 (ex. btw) per bijeenkomst.
 • De intervisie bijeenkomsten kunnen opgevoerd worden voor punten bij de SKJ.

Mocht jij enthousiast zijn en je willen opgeven voor de eerste bijeenkomst? Stuur dan een mail naar info@inkura.nl
Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de intervisie in-company te geven. Graag sta ik je te woord over de mogelijkheden.

Wat is er nodig?

Samen met de opdrachtgever overleggen we welk resultaat beoogd wordt en kijken wat nodig is om dat te bereiken. Op deze manier kan voor elke organisatie een training op maat ontworpen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op >

“Ingrid geeft op een respectvolle manier feedback, wat bij mij weer nieuwe inzichten deed ontstaan”.
(Angela Stolting, kindercoach)