Training

Om met de methodiek van het Pedagogisch kwaliteitenspel te werken geven wij een training, speciaal voor de coach of leidinggevenden van pedagogische professionals.
Tijdens deze trainingsdagen onderzoeken we wat werkt om veiligheid te creëren in gesprek met de professional en hoe hun veerkracht vergroot kan worden. We gebruiken onder andere de principes van ‘oplossingsgericht werken’ , ‘positieve psychologie’ en ‘persoonlijk leiderschap’. We staan stil bij hoe je de noodzakelijke veiligheid kunt creëren in een gesprek zodat de professional zich kan ontspannen en open staat om te leren. Bovenal is het een hele praktische training waarin we aan de slag gaan met de methodiek van het Pedagogisch kwaliteitenspel.

Verdiepingstraining dag 2

Tijdens het tweede dagdeel wordt de methodiek het geborgd in de werkwijze van de professional, door het bespreken van casuïstiek en ervaringen wordt met elkaar geleerd.
Elke trainingsdag ontvang je nieuwe handleiding vol spelvormen om in te zetten tijdens de coaching van de individuele professional en teams. Onderwerpen die onder andere aanbod komen zijn: het versterken van de professional, het onderzoeken van de context, het coachen van teams en versterken van de samenwerking. Daarnaast krijg je veel mogelijkheden om het in te zetten bij themabijeenkomsten.

“Ik wilde graag een leuke toegankelijke manier om in de coaching in te zetten. Deze manier spreekt mij aan, omdat het veel laagdrempeliger is, dan wij tot nu toe met coaching om zijn gegaan. Daarnaast heb ik door de toegevoegde vragen en verschillende opties (individueel, groepsniveau of kindniveau) meer ideeën om diepgang te creëren in het coachen.
Lysanne van Dijk
“Als pedagogisch coach gebruik ik regelmatig het Pedagogisch kwaliteitenspel. In een coachgesprek kan dit spel helpen om sneller tot een heldere coachvraag te komen. Ook kunnen de kwaliteiten worden ingezet worden bij verschillende casussen waar de pedagogisch medewerker mee te maken heeft. Het geeft nieuwe inzichten en ondersteunt bij het pedagogisch handelen van de medewerker op de groep. Dit is echt een aanrader voor elke pedagogische coach”.
Naomi de Wild

Wat levert de training op?

 • Een zeer effectieve methodiek om in gesprek te gaan met pedagogische professionals over de kwaliteiten en competenties in hun begeleiding.
 • Praktische handvatten om de opvoedcompetenties te versterken.
 • Verschillende manieren om het zelfvertrouwen van de professional te bevorderen.
 • Handvatten om de vragen en veranderwensen van boven tafel te krijgen.

Inbegrepen in de training:

 • 1,5 dag online of offine training ( deze mogelijkheden worden afgewisseld)
 • Het Pedagogische kwaliteitenspel
 • Een deelname certificaat
 • Lidmaatschap van de besloten Facebookgroep waar tips en nieuwe ideeën met elkaar gedeeld worden.

Praktisch

Training open inschrijving 

De investering voor de basis training is per persoon € 249,- (ex btw). Dit is inclusief het Pedagogisch kwaliteitenspel en het spelcertificaat. Wil je je ook meteen opgeven voor de verdiepingsdag, dan betaal je maar €329,- (ex btw).
Mocht je al eerder al de basistraining hebben gevolgd, dan is het mogelijk om nog de verdiepingstraining te volgen. De investering is per persoon €99,- (ex btw). Dit is inclusief het Pedagogisch kwaliteitenspel en het spelcertificaat.

In-company training
Voor de verschillende in-company mogelijkheden geef ik graag een offerte op maat.
Voor meer informatie over de in-company trainingen kunt u contact opnemen met info@inkura.nl.

Toevoeging mbt het coronavirus: Er is gebleken dat de training ook prima online te volgen is. Dus mocht de training offline niet doorgaan, dan heb je de keuze of je training online volgt of dat je aanmelding kosteloos omzet naar een andere data. Daarnaast is de ruimte coronaproof en werken we in extra kleine groepen, zodat je erop kunt vertrouwen dat het veilig is.

Data en inschrijven
Voor de data van de training inschrijven, kijk in de agenda > of mailen met info@inkura.nl.

Wij trainden eerder:

 • Kiekeboek kinderopvang
 • CNS kinderopvang
 • Wonderland kinderopvang
 • Kinderopvang het Nest

 • Kinderrijk
 • Cello-zorg
 • True colors childcare
 • Stichting de Achthoek Peuterspeelzalen en Kinderopvang
 • Kinderdagverblijf het Hazendonkje Schelluinen