Praktisch

De trainingen worden zowel in-company aangeboden als via een open inschrijving. Daarnaast is er ook de mogelijkheid van een train de trainer in-company, waarbij iemand intern opgeleid wordt om binnen uw organisatie te trainen.
Voor de verschillende in-company mogelijkheden geef ik graag een offerte op maat.
Voor meer informatie over de in-company trainingen kunt u contact opnemen met info@inkura.nl.

Inkura biedt de volgende trainingsmogelijkheden aan:

Basistraining

Tijdens deze training leer je alles over de achtergrond van het Opvoedkwaliteitenspel, staan we stil bij de beleving van het ouderschap, de ouderschapstheorie van Alice van de Pas en de oplossingsgerichte positieve psychologie.
Je leert de methodiek zo optimaal mogelijk in te zetten, waardoor je de eigen kracht en zelfvertrouwen van ouders kan versterken.
Verschillende methodes komen aan bod om de oudercompetenties te versterken, ouders inzicht te geven in de huidige opvoedsituatie, leerdoelen te stellen en de huidige opvoedkwaliteiten te bekrachtigen. Ook leer je verschillende manieren hoe je het Opvoedkwaliteitenspel kan inzetten tijdens een workshop of oudertraining.
De trainingsdag duurt 5,5 uur en je ontvangt bij de training het Opvoedkwaliteitenspel, spelcertificaat, bonusmateriaal en lunch. Accreditatiepunten van SKJ, V&VN en Registerplein.

Verdiepingstraining

Tijdens deze training wordt de methodiek geborgd in de werkwijze van de professional. We zullen ervaringen met elkaar uitwisselen en praktijksituaties onder de loep nemen, zodat er met en va elkaar geleerd wordt.
We maken een verdieping in de ouderschapstheorie en onderzoeken hoe we het persoonlijk leiderschap van ouders kunnen stimuleren.
Ook worden er aanvullende spelmethodes aangereikt die ouders inzicht kan geven in hun eigen opvoeding en hoe ze dit weer toepassen bij hun eigen kinderen. Ook kan je meer begrip creëren tussen ouders en kind en heb je nog meer mogelijkheden om in gesprek te gaan over de krachten en kwaliteiten in het gezinssysteem. Ook is er een neiuwe spelvariant ontwikkeld, die ingezet kan worden tijdens een oudertraining of workshop.
De training duurt 4 uur en je ontvangt na de training een handleiding vol met nieuwe spelmethodes.

Ik vind het een zeer toegankelijk middel om ouders te laten vertellen en het verhaal bij hen te laten. Ik merk dat ouders middels de kaarten zelf tot bepaalde conclusies of oplossingen komen. Tijdens de training vond ik het leuk om met collega’s van diverse werkvelden ervaring uit te wisselen en de diverse spelvormen te oefenen”. 

(Ottelien de Wit, maatschappelijk werk Libra)

Investering

De investering voor de volledige training €349,- per persoon (ex btw).  

Wil je alleen de basistraining volgen dan zijn de kosten €249,- per persoon (ex btw).
Dit is inclusief het Opvoedkwaliteitenspel, spelcertificaat, bonusmateriaal en lunch.

Als je later alsnog de verdiepingstraining wilt volgen is de investering per persoon €149,- (ex btw).

Voor de verschillende in-company mogelijkheden en de in-company train de trainer geef ik graag een offerte op maat.

Data en inschrijven

Voor de data van de training inschrijven, kijk in de agenda > of mailen met info@inkura.nl.