Studiebelasting

De studiebelasting is in totaal 12 uur.

  • 1 uur literatuur lezen
  • 9 uur lesuren.
  • 2 uur praktijkoefening.

Inhoud training Opvoedkwaliteitenspel:

Dag 1:

Tijdens deze trainingsdag gaan we aan de slag met het begrip ‘ouderschap’, staan we stil bij de beleving van ouders en wat het van de professional vraagt. Dit alles onderbouwd met de ouderschapstheorie van Alice van de Pas en de oplossingsgerichte positieve psychologie.
Maar vooral leer je verschillende methodes hoe je de oudercompetenties kunt versterken, ouders inzicht kan geven in de huidige opvoedsituatie, leerdoelen te stellen en de huidige opvoedkwaliteiten te bekrachtigen. Ook weet je hoe je op verschillende manieren het Opvoedkwaliteitenspel kan inzetten tijdens een groepsbijeenkomst.
Na de eerste dag kan je direct aan de slag met de methodiek en inzetten in de dagelijkse praktijk en ontvang je het Opvoedkwaliteitenspel en inclusief een uitgebreide lunch.

Ik vind het een zeer toegankelijk middel om ouders te laten vertellen en het verhaal bij hen te laten. Ik merk dat ouders middels de kaarten zelf tot bepaalde conclusies of oplossingen komen. Tijdens de training vond ik het leuk om met collega’s van diverse werkvelden ervaring uit te wisselen en de diverse spelvormen te oefenen”. 

(Ottelien de Wit, maatschappelijk werk Libra).

Je kunt hier terug lezen hoe andere deelnemers de training hebben ervaren. 

Dag 2

Tijdens de verdiepingsdag wordt de methodiek geborgd in de werkwijze van de professional. We zullen ervaringen met elkaar uitwisselen en praktijksituaties onder de loep nemen, zodat er met en van elkaar geleerd wordt.
We maken een verdieping in de ouderschapstheorie en onderzoeken hoe we het persoonlijk leiderschap van ouders kunnen stimuleren. Wat is er nodig om de oudercompetenties naar voren te krijgen?
Ook worden er aanvullende spelmethodes aangereikt die ouders inzicht kan geven in hun eigen opvoeding en hoe ze dit weer toepassen bij hun eigen kinderen. Ook kan je meer begrip creëren tussen ouders en kind en heb je nog meer mogelijkheden om in gesprek te gaan over de krachten en kwaliteiten in het gezinssysteem. Ook is er een nieuwe spelvariant ontwikkeld, die ingezet kan worden tijdens een oudertraining of workshop.
Inclusief: een aanvullende handleiding vol met nieuwe spelmethodes en spelcertificaat.

Na het volgen van de training worden er accreditatiepunten toegekend voor de SKJ, V&VN of Registerplein.

Investering

De investering is €349,- (ex btw) per persoon zijn. Dit is inclusief het Opvoedkwaliteitenspel, spelcertificaat en handleiding met spelvormen.

Mocht je al eerder alleen de basistraining hebben gevolgd, dan is het mogelijk om nog de verdiepingstraining te volgen. De investering is per persoon €99,- (ex btw).

De trainingen worden ook in-company aangeboden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid van een train de trainer, waarbij iemand intern opgeleid wordt om binnen uw organisatie te trainen.
Voor meer informatie over de in-company mogelijkheden kunt u contact opnemen met info@inkura.nl

Toevoeging mbt het coronavirus: mocht je de training geboekt hebben en het kan door veranderende maatregelen niet doorgaan, dan heb je de keuze of je training online volgt of dat je aanmelding kosteloos omzet naar een andere data. Daarnaast is de ruimte coronaproof en werken we in extra kleine groepen, zodat je erop kunt vertrouwen dat het veilig is.

Data en inschrijven

Voor de data van de training inschrijven, kijk in de agenda > of mailen met info@inkura.nl.